Skip links

IPL Photorejuvenation

IPL photorejuvenation foryngrer huden, reducerer rødme og fjerner pigmentpletter

IPL photorejuvenation

IPL photorejuvenation foryngrer huden, reducerer rødme og fjerner pigmentpletter
Hudforyngelse

IPL Photorejuvenatoin

Hvordan virker IPL?

Intens pulsed light (IPL) kan fjerne pigmentskjolder, rødme og karsprængninger samt forbedre hudens struktur, så hudoverfladen bliver friskere, glattere og mere ensartet.

IPL-blitzlyset optages af og opvarmer det pigment, som forårsager en uensartet farve i overhuden. Det opvarmede pigment bliver kortvarigt mørkere, men derefter nedbrydes det og forsvinder i løbet af 3-10 dage. Pigmentskjolder, som ligger i dybere hudlag, er vanskelige at fjerne. Rødme og små, synlige blodkar behandles ved, at IPL-blitzlyset opvarmer blodkarrene som derved lukker og forsvinder. Hudens struktur og spændstighed forbedres ved, at IPL-blitzlyset trænger igennem overhuden og stimulerer bindevævscellerne i læderhuden til at øge produktionen af kollagen, elastin og glucosaminoglycaner.

For at opnå et godt resultat er det normalt nødvendigt at give én til fire behandlinger med mindst 1 måneds interval. Ikke alle vil dog opnå en god effekt. Det afhænger af hudens tilstand, forandringernes lokalisering og årsag, samt om man beskytter huden mod sol før og efter behandling.

Se prisliste
Værd at vide

Om behandlingen

Hvem egner sig til behandling?

Behandlingen egner sig til kvinder og mænd med pigmentskjolder, rødme, synlige blodkar og uensartet hudstruktur i ansigtet, samt på halsen, bryst og krop.

Hvem må ikke få behandling?

Behandlingen kan på grund af risiko for forbrænding ikke gives til personer med mørk hud eller, hvis hud inden for 4 uger er blevet solbrændt. Behandling er ikke effektiv over for meget tykke blodkar eller dybtliggende pigment. Pigment i modermærker behandles ikke.

Vi behandler heller ikke i følgende situationer:

  • Hvis du er gravid.
  • Hvis huden er lysfølsom pga. medicin (f.eks. tetracyclin) eller visse typer kosttilskud (f.eks. perikon).
  • Hvis du har tendens til dårlig sårheling eller mørkfarvning i huden efter hudirritation.
  • Ved visse hudsygdomme som f.eks. aktiv vitiligo.
  • Ved epilepsi, som udløses af lys.
  • På tatoverede områder.
Før behandling

Inden behandling skal det vurderes, om det er sikkert for dig at få foretaget IPL behandling. I de sidste 4 uger inden behandlingen skal du undgå sol, solarium og selvbruner. Er du solbrændt øger det risikoen for bivirkninger. Daglig brug af solcreme med SPF 30 eller højere er normalt en effektiv solbeskyttelse.

Behandlingen

På behandlingsdagen skal området være rent og uden makeup. Evt. tykke hår skal være nybareret. Først påsmøres et tyndt lag klar gel. Ved afgivelse af hver impuls af IPL-blitzlys behandles et område på 4,5 cm2. Hver impuls kan være forbundet med et kortvarigt, ganske mildt ubehag eller smerte. Huden kan føles varm eller brændende i nogle timer, men kan lindres med en ispose. Der er normalt ikke behov for smertestillende behandling. Hos nogle kan det være nødvendigt med en prøvebehandling på et lille hudområde, inden der kan gives fuld behandling. Afhængigt af hudområdets størrelse tager behandlingen 15-45 minutter. Intervallet imellem behandlingerne er normalt mindst 4 uger.

Se prisliste
Patientinformation omkring

IPL Photorejuvenatoin

Efter behandling

Som en naturlig reaktion på behandlingen vil huden i nogle dage ofte være hævet og pigmentskjolder se mørkere ud før forbedringerne ses.

Forsigtighedsregler

For at undgå risiko for nye pigmentskjolder skal du indtil mindst 4 uger efter behandlingsforløbet fortsætte med at bruge solcreme samt undgå sol og solarium. Selv få minutters sol uden solcreme kan føre til nye pigmentskjolder.

Bivirkninger

Der er risiko for forbrænding af huden, og risikoen øges betydeligt, hvis huden er solbrændt. Nogle oplever mere udtalt rødme og brændende fornemmelse. Der kan opstå små blærer og væskende, overfladiske sår, som i løbet af nogle dage heler med små skorper eller afskalning. Det er vigtigt ikke at pille i sår og skorper samt at behandle tegn på infektion med klorhexidin eller antibiotika. Ardannelse og blivende lys- eller mørkfarvning af huden forekommer sjældent. Kontakt klinikken ved bivirkninger.

Effekt af behandlingen

Efter to behandlinger vil 70-80 % opleve, at omfanget af pigmentskjolder og blodkar er blevet mere end halveret, og at hudens struktur er blevet tydeligt forbedret. I op til seks måneder efter behandlingen kan der måles en øget kollagenproduktion. Det er dog ikke muligt at forudsige, hvor effektiv og holdbar behandlingen vil være for den enkelte, da det afhænger af mange forskellige indre og ydre faktorer.

Information og samtykke

Efter at have læst denne skriftlige information skal du også mundtligt oplyses om behandlingen. Du vil få mulighed for at stille spørgsmål og er velkommen til at medbringe en bisidder ved forundersøgelsen. Umiddelbart efter at du har fået den mundtlige information, kan du samtykke til og modtage behandling.

Se prisliste